Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна
Коментари Харесай

2 г. 6 месеца затвор и 134 057 глоба за варненец, признат за виновен за пране на пари

 Варненският областен съд утвърди съглашение,  реализирано сред Окръжна прокуратура- Варна и 41-годишния Демир Кирилов, който се призна за отговорен, че в изискванията на продължаващо закононарушение от август 2010 година до февруари 2014 година получил и държал повече от два пъти имущество – 84 пъти, за които знаел, че са добити посредством закононарушение, оповестиха от пресслужбата на институцията. Паричната сума от 68 542,69 евро, с левова равноценност 134 057,84 лв. била получена посредством интернационалните системи за експресни парични заплащания Western Union и " Кеш експрес сервиз “.

Демир Кирилов е роден във Варна, с главно обучение, неженен. През 2018 година е наказан от Районен съд – Варна с влезнало в действие съглашение, че в изискванията на продължавано закононарушение от август 2010г. до февруари 2014г., при изискванията на рисков рецидив, набирал и транспортирал лица, които превеждал през граница в разнообразни европейски градове, за да бъдат употребявани за развратни дейности.

Пред съда през днешния ден Демир съобщи, че е склонен с постигнатото съглашение, подписал го е непринудено и е наясно, че то съставлява влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване.

След като прегледа импортираното съглашение, Варненският областен съд реши, че същото не опонира на закона и морала и следва да бъде утвърдено.

Демир Кирилов одобри да търпи наказване 2 години и 6 месеца " отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим, както и санкция в размер на 10 000 лв.. Той следва да заплати в употребява на Държавата равностойността на предмета на закононарушението – сумата от 134 057, 84 лв..

Постановеният правосъден акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР